Menseneter

Door DonMetal op zondag 11 november 2012 17:04 - Reacties (7)
Categorie: Sax Columns, Views: 2.462

Deze column is eerder verschenen in de Sax, April 2012

Gewoon even van het toilet gebruik maken. Dat was alles wat ik wilde. Even mijn neus legen om mijn voormalige neusinhoud vervolgens de diepe duistere krochten van het riool in te sturen. En daar ging het mis...

Het is donderdagochtend, 22 maart, tegen 8:45. Ik loop door de gangen van Saxion Enschede, op weg naar het toilet. Niets wijst er op dat ik op het punt sta slachtoffer te worden van en laffe misdaad die zijn weerga niet kent.

Ik loop het toilet in en kies een hokje uit. Na een zoektocht op de tast naar het begin van de wc rol scheur ik een mooi stukje papier af. Ik snuit mijn neus en gooi het groenbeklodderde papiertje in de maagdelijk witte wc-pot. Nog altijd zijn er geen aanwijzingen die mij er op attenderen dat ik op het punt sta om lijdend voorwerp te worden van een bloeddorstige doorspoelknop.

Mijn rechterhand gaat richting de knop (wanneer ik nu terug denk aan dat moment begint de Jaws-tune in mijn hoofd te spelen). Mijn vingers raken de uit goedkoop plastic opgetrokken knop aan, mijn pionierende middelvinger onbevangen voorop, iets waar hij nog wekenlang de lasten van zou ondervinden. De knop wordt ingedrukt. Doordrukken tot het einde, want zo ben ik. Het water begint te stromen en het papiertje met daarin de vrucht van de door mijn neusharen gedane arbeid spoelt een onzeker bestaan tegemoet. Op het moment dat ik constateer dat het water lekker door stroomt besluit ik mijn hand terug te trekken. Een cruciale beslissing. Een moment van leven en dood voor het door mij zo gewaardeerde stukje huid net achter de nagel aan de bovenkant van mijn middelvinger.

Een pijnscheut waarvoor superlatieven te kort komen schiet door mijn vinger. Onmiddellijk begint het bloed te stromen. De Rode Zee is niet rood, zou hij dat wel zijn dan zou hij zeer grote gelijkenissen met mijn vinger vertonen op dat moment. Zeker 0,5cm2 huid wordt opgeslokt door de scherpe rand aan de gulzige binnenkant van de doorspoelknop. In een vlaag van verstandsverbijstering besluit ik vlak na dit voorval te testen of de andere doorspoelknoppen bij de andere toiletten vergelijkbaar intolerabel gedrag vertonen, dit blijkt zo te zijn. Kennelijk heeft de architect van het Saxion gebouw in Enschede in een ziekelijk sadistische bui besloten bij de bouw van de toiletten gebruik te maken van doorspoelknoppen die naast het keurig controleren van de waterafgifte ook nog eens mens-eter-trekken hebben.

Volgende: Luchtvervuiling 11-'12 Luchtvervuiling
Volgende: Nostalgie 10-'12 Nostalgie

Reacties


Door Tweakers user boomr, maandag 12 november 2012 08:43

Mooi geschreven kerel. ik ben benieuwd wat voor boekwerk we te lezen krijgen als je ooit je pols breekt door het indrukken van een liftknopje:)

Door Tweakers user Rowdy.nl, maandag 12 november 2012 08:53

Mooi geschreven. :)
En hopelijk is het een les geweest; onzinnig doorspoelen voor iets wat beter in de prullenbak past wordt per direct afgestraft! }>

Door Tweakers user Qon, dinsdag 13 november 2012 16:54

Erg mooi geschreven inderdaad. Jou leven moet één grote actiefilm zijn!

Door Tweakers user Gish, dinsdag 13 november 2012 23:24

Haha, schitterend. :D

[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 november 2012 23:24]


Door Tweakers user mac1987, vrijdag 16 november 2012 14:02

Haha kudo's voor dit stukje

Door Tweakers user Rev-anche, zaterdag 17 november 2012 01:04

Het is donderdagochtend, 22 maart, tegen 9:00, Rij ik met de Scania P 380 van m'n baas over de Parkweg in Enschede op weg naar de Oldenzaalsestraat om het onderhoud in te halen van de laatste maand.

Ik weet echt niet waar hij wegkwam, een student waarschijnlijk, springt met een omhooggestoken vinger voor de trekker!

De lul! _/-\o_

Door Tweakers user drachir2, zondag 18 november 2012 08:05

Wow, mooie zinnen!

Reageren is niet meer mogelijk